La necròpolis medieval de l'antic Hospital del Coll de Balaguer

Isidre Pastor i Batalla | Núria Armentano i Oller
15,00 €
Impostos inclosos

La concepció i la projecció del procés de recuperació i reivindicació del conjunt arquitectònic de l’Antic Hospital del Coll de Balaguer, a càrrec de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ha comportat que s’hagin portat a terme un seguit d’actuacions que ha esdevingut cabdals per a la preservació d’aquest conjunt monumental. Aquesta iniciativa no tan sols ha propiciat que s’hagin articulat els projectes arquitectònics d’algunes de les principals parts de l’edificació, amb motiu de la seva preservació i condicionament, sinó que, a la vegada, ha fomentat els estudis històrics i arqueològics per al seu coneixement i reivindicació. Aquesta publicació recull els resultats de la intervenció arqueològica (Isidre Pastor i Batalla) i l’estudi antropològic (Núria Armentano i Oller) de la necròpolis d’època baixmedieval de l’Hospital, durant els treballs de restauració de la torre sud-oest i el pati annex durant el període de 2013 a 2016.

Isidre Pastor i Batalla. Arqueòleg i historiador de l’Art, llicenciat per la Universitat de Barcelona. Exerceix com a lliure professional en matèria d’arqueologia i patrimoni. Com a medievalista participa en diverses línies de recerca sobre els processos d’expansió feudal i la materialització de la seva articulació territorial, principalment amb referència a l’arquitectura d’època medieval i moderna. En el marc d’aquesta disciplina ha participat en l’elaboració, direcció i execució de nombroses intervencions arqueològiques i en projectes de recuperació i reivindicació del patrimoni arquitectònic.

Núria Armentano i Oller. És llicenciada en Història (1998) i doctora en Antropologia Biològica (2013) per la UAB. Treballa com a antropòloga per a diferents empreses d’arqueologia i patrimoni. Des de 2017 porta la gestió i l’explotació del laboratori de paleopatologia del Museu d’Arqueologia de Catalunya, a Barcelona. La tasca d’antropòloga de camp i de laboratori la combina amb la docència universitària com a professora associada de la Unitat d’Antropologia Biològica del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Quantitat
En estoc

 

Pots llegir la nostra política de pagament segur AQUÍ.

La necròpolis medieval de l'antic Hospital del Coll de Balaguer

Aportacions des de l'arqueologia i l'antropologia

Isidre Pastor i Batalla | Núria Armentano i Oller

Autors: Isidre Pastor i Batalla | Núria Armentano i Oller

Gènere: Història

Col·lecció: Les nostres arrels, 16 

Edita: Cossetània Edicions

ISBN: 978-84-1356-193-6

Pàgines: 120

Format: 17 x 24 cm

Preu: 15,00€

Enquadernació: Rústica amb solapes

Any edició: Juny 2022

COS222

Especificacions

Autor
Isidre Pastor i Batalla | Núria Armentano i Oller
Índex temàtic
Història
Índex geogràfic
Baix Camp
Camp de Tarragona
Comentaris (0)