Jaume Mercadé

Un inventari poètic del Camp de Tarragona
Aureli Bisbe, Enric Jardí, Assumpta Rosés, Teresa Casanovas, Jordi París
15,00 €
Impostos inclosos

Catàleg de l’exposició “Un inventari poètic del Camp de Tarragona” que el Museu de Valls dedicà al seu artista de capçalera Jaume Mercadé i Queralt, amb textos de Aureli Bisbe, Enric Jardí, Assumpta Rosés, Teresa Casanovas, Jordi París.

Jaume Mercadé i Queralt

(Valls, 1889 − Barcelona, 1967)

Nascut en una família de comerciants, Jaume Mercadé marxa a Barcelona per a iniciar allí la seva formació com a orfebre i pintor. Comença a pintar sota la guia de Francesc d’Assís Galí (1880-1965), l'acadèmia de la qual denotava la influència del noucentisme català, si bé no s'inscrivia dins d'aquest moviment. Des de llavors, i durant tota la seva carrera, buscarà la puresa formal. A Barcelona forma part de l'agrupació Els Arts i els Artistes i realitza la seva primera exposició individual a les Galeries Layetanas en 1917.

Als anys vint viatja per Europa i entra en contacte amb les avantguardes. A París s'interessarà per la pintura de Henri Matisse (1869-1954), Pierre Bonnard (1867-1947) i Paul Cézanne (1839-1906). En 1921 a Alemanya pot conèixer la pintura expressionista; visita també Suïssa i posteriorment Itàlia.

La seva pintura estarà marcada per la temàtica del paisatge, gènere principal en la seva producció, juntament amb la natura morta i el retrat; tots ells interpretats des del realisme, amb gran rigor compositiu i cromàtic. També serà reconegut com a orfebre, realitzant joies i argenteria, disciplina per la qual serà premiat en les Exposicions Internacionals de París (1925) i Barcelona (1929). La seva obra es troba en el Museu Nacional d’Art de Catalunya, al Museu de Valls i en importants col·leccions privades.

Quantitat
En estoc

 

Pots llegir la nostra política de pagament segur AQUÍ.

Jaume Mercadé. Pintor i Orfebre

Un inventari poètic del Camp de Tarragona

Autors: Aureli Bisbe, Enric Jardí, Assumpta Rosés, Teresa Casanovas, Jordi París

Gènere: Art

Col·lecció: Museu de Valls

Edita: Museu de Valls

Dip. Legal: T-1504

Pàgines: 94

Format: 24 x 30 cm

Preu: 15,00€

Enquadernació: Rústica amb solapes

Any edició: Octubre 1994

Llibre usat en bon estat

MDV001

Especificacions

Autor
Aureli Bisbe, Enric Jardí, Assumpta Rosés, Teresa Casanovas, Jordi París
Subtitol
Un inventari poètic del Camp de Tarragona
Índex temàtic
Art
Índex geogràfic
Alt Camp
Barcelona
Camp de Tarragona
Comentaris (0)