Duchamp

Detonació controlada
Gerard Pàmies
13,70 €
Impostos inclosos

Qui no coneix la principal icona del dadaisme, l’urinari, la Fountain de Duchamp? Qui no recorda l’impacte de trobar un dels seus objectes, anomenats ready-mades, en una sala de museu?

Darrere aquestes obres que formen part de la Història de l’Art hi ha la figura enigmàtica de Marcel Duchamp. Amb els seu silenci (sobrevalorat, segons Beuys), el seu iconoclasme i la radicalitat de les seves obres va ser principal sospitós del dadaisme, declarat àrbitre pels surrealistes i referent de la nova generació pop als anys 60. De fet, el seu caràcter iconoclasta ha transformat l’obra d’art i la seva relació amb l’espectador.

Però, tot i ser una figura clau dels principals moviments del segle XX, no és un personatge mediàtic com Picasso o Dalí. Duchamp no deixà memòries ni diaris, evitava les entrevistes i la publicitat. Per als duchampians, segueix sent una figura misteriosa.

Quina és la seva història? En aquesta biografia il·lustrada, Gerard Pàmies ens passeja per la seva vida des dels orígens bohemis a París, on desenvoluparia els seu cubisme, fins a la seva estada a Buenos Aires i els estius a Cadaqués, on cultivaria una gran amistat amb Dalí, passant pel Nova York d’entreguerres, on seria figura central del dadaisme.

Quantitat
En estoc

 

Pots llegir la nostra política de pagament segur AQUÍ.

Duchamp
Autor: Gerard Pàmies
Edita: Cossetània Edicions
Col·lecció:  Biografies, diaris i memòries | Còmic, humor i novel·la gràfica
ISBN: 978-84-16342-34-1     
Pàgines: 126
Format: 17 x 24 cm
Preu: 13,7€
Enquadernació: Rústica
Data de la primera edició: 2019

COS168

Especificacions

Autor
Gerard Pàmies
Subtitol
Detonació controlada
Índex temàtic
Biografies i memòries
Humor i novel·la gràfica
Comentaris (0)