Moros i catalans

La història menys coneguda dels sarraïns a Catalunya
Dolors Bramon i Planes
17,00 €
Impostos inclosos

Els musulmans van arribar a principis del segle VIII i van estendre el seu govern fins a les ciutats de Narbona, Carcassona i Tolosa de Llenguadoc. En alguns territoris de l'actual Catalunya, el domini andalusí va durar més de quatre-cents anys, i la presència de la religió musulmana es va allargar fins al segle XVII.

Moros i catalans repassa la invasió islàmica i la progressiva recuperació cristiana, com van conviure aquí les diferents societats, què pensaven els moros dels cristians («No veuràs ningú més brut que ells»), com es van expulsar els moriscos...

A més d'aclarir creences i desfer mites erronis, en aquest llibre trobaràs un munt de curiositats que no sabies de la presència islàmica a Catalunya: Al riu Segre s'hi podia trobar or i a l'Ebre pescar esturions i caçar castors.

Després de recuperar Barcelona, la nova frontera va ser l'origen dels trets lingüístics diferents entre la Catalunya Vella i la Nova. A Lleida els moros van fer fora uns nous invasors que eren... hongaresos! Ya'qub al-Isra'ilí al-Turtuixí (el de Tortosa), erudit, filòsof i poeta, és una de les màximes personalitats nascudes mai a Catalunya. Paraules de les quals es desconeixia el seu origen àrab: per exemple, romesco, amanyagar i enxaneta. L'últim califa de Còrdova, Hixam ibn Muhàmmad, potser està enterrat a Balaguer.

Història i curiositats de quan l'actual Catalunya era islàmica

Quantitat
En estoc

 

Pots llegir la nostra política de pagament segur AQUÍ.

Moros i catalans
La història menys coneguda dels sarraïns a Catalunya

Autor: Dolors Bramon i Planes
Edita: Angle Editorial
Col·lecció:
ISBN:
Pàgines: 224
Format: 14,5 x 23 cm
Preu: 17 €
Enquadernació: Rústica amb solapes
Data de la primera edició:

COS114

Especificacions

Autor
Dolors Bramon i Planes
Subtitol
La història menys coneguda dels sarraïns a Catalunya
Índex temàtic
Història
Índex geogràfic
Catalunya
Comentaris (0)